14. Pottetræning - Beaglegirls.dk

Gå til indhold
Pottetræning og fast føde

Hu hej hvor det går med de tre guldklumper. De blev navngivet (stambogsnavn) lørdag og det virker som om de er svært tilfredse med navnene. De har i hvert fald ikke klaget!

Søndag var endnu en milepæl for de tre, for her skulle de for første gang smage fast føde i form af hvalpemos – altså tørkost, kogende (afkølet) vand, A38 og masser af tålmodighed.

Det blev et lidt forsigtigt og nysgerrigt møde med den faste føde. Madskålen blev slikket, næsten stukket hen, poten stukket i og tungen dyppet. Sådan lidt a-la ”hvad-er-det-nu-for-noget-underligt-stads?”.

Nuvel, hvalpene labbede det ikke ligefrem i sig. De tog vel det, der svarer til en halv te-skefuld af det hver i sær – og så søgte de ellers hen til mors mælkebar!

I dag var så atter tid til et forsøg. Denne gang en mindre portion, lidt mere A38 og så kom stavblenderen i brug i stedet for en gaffel og en ske til at mose med. Og se, DET virkede! Nå ja, altså de spiste da lidt mere af mosen end i går – specielt fordi vi fandt ud af at smøre lidt på kanten, som de så kunne slikke af. Det gjorde lykke og deres små mavser fik for første gang en ordentlig portion fast føde.

Sideløbende med at vi introducerer fast føde, er vi også gået i gang med pottetræningen. En skobakke og en avis ligger i hjørnet af hvalpegården og så snart vi ser hvalpene røre sig efter at have spist, sovet, drukket og leget, så kommer den hen på avisen. ……vi får se, om vi har heldet med os og pottetræningen virker. I hvert fald har hvalpene nok ikke fattet en meter af det endnu men med lidt tålmod og ihærdighed, så er vi på rette vej.

Nu har vi indført et nyt alarmord herhjemme. Når ordet ”avis” bliver råbt, skal den nærmest hvalpegården hen og hente hvalpe op i tissebakken….ak ja.

Ha en god dag.

Tilbage til indhold