Om køb af hvalp - Beaglegirls.dk

Gå til indhold
Vore hvalpe

Det at få en hvalp i huset er på mange måder som at få et barn. Det vender op og ned på mange ting - og du skal hele tiden have i baghovedet, at der altså venter en lille størrelse derhjemme, som også skal have din opmærksomhed.

Vores hvalpe fødes og vokser op i stuen, hvor der både er mulighed for ro og fred, når der er behov for det, men også mulighed for at præge dem på fremtidige udfordringer såsom støvsuger, radio/tv og  gæster i alle størrelser.

Gradvist udvider vi hvalpenes horisont og tager dem bl.a. med på oplevelser i den omkringliggende natur, hvor de får mulighed for nye dufte og oplevelser. Derudover tager vi dem også med på små, korte køreture i bilen, så de bliver fortrolige med bilens lyde og bevægelser.

Alt i alt forsøger vi at præge hvalpene så godt som muligt, for at du som hvalpeløber kan få en hund, der ikke lader sig skræmme af ting - og som er kærlig, kælen og nysgerrig.

Som hvalpekøber bør man have forskellige ønsker/krav til det sted, hvor man ønsker at købe sin hvalp. Ser såvel hvalpe som de voksne hunde ud til at trives , og virker de glade og tillidsfulde overfor fremmede? Hvordan er moderens temperament? Det er jo den første adfærd, som hvalpene oplever fra en voksen hund, og den de i første omgang "kopierer". Hvordan ser omgivelserne ud - og bliver man taget godt imod? Bliver der svaret ærligt og velvilligt på kritiske spørgsmål omkring evt. arvelige sygdomme, og er der efterfølgende mulighed for råd og vejledning?

Dig selv

Når man overvejer at købe en hvalp/hund bør man i første omgang kigge kritisk på hvor meget tid og overskud man har i sin hverdag. De fleste har en masse ønsker til deres fremtidige familiehund, men man skal også huske at tænke på hvad man selv har at tilbyde hunden.
Især en hvalp kræver megen tid og opmærksomhed (særligt det første års tid), men også i tiden fremover bør der være tid til og fokus på opmærksomhed, stimulation, motion og træning.

Når man først har påtaget sig ansvaret for et (kæle)dyr, er det et ansvar der bør tages seriøst - også når hvalpen er blevet en "umulig teenager" og senere en voksen hund. Livet som hundeejer er forbundet med en masse gode og positive oplevelser, men de går hånd i hånd med ansvaret.
Endelig må man også løbende forvente udgifter til foder, forsikring, dyrlæge, træning samt div. udstyr og tilbehør.
Tilbage til indhold