Beaglen - Beaglegirls.dk

Gå til indhold
Kort præsentation af beaglen

Beaglen er en populær udstillings- og familiehund. Og så hører den til blandt de allermest venlige hunderacer – synes vi. Andre hundeejere vil sikkert sige det samme om deres race….
Et faktum er det dog, at beagler er meget omgængelige og aldrig knurrer, bider, hvæser eller hvad man nu ellers kan sige, at en hund gør. En beagle er altid glad – og elsker sin flok – det vil sige menneskene i huset hvor den bor – og sådan set også andre steder.

Beagler stammer fra England og hører til støverne. Oprindeligt blev beaglen brugt til harejagt i såkaldte packs, hvorfor den også kaldes en packhound. Beaglerne jagede i flokke på 15-20 ad gangen. At beaglen elsker at bruge sin næse er også meget tydeligt, når man går ture med hunden. Det er ikke usædvanligt at se beagler gå næsten konstant med næsen få millimeter over jordoverfladen – og så bare snuse til sig af indtryk.

Beagler er nysgerrige. Meget endda. De følger interesseret med i hele familiens aktiviteter. Skal du i haven, vil beaglen med. Og tro os, den elsker at hjælpe med gravearbejdet. Pt. er vi beriget med en 19-hullers golfbane på græsplænen! Indendørs følger beaglen også interesseret med i alle aktiviteter, uanset om du stryger, reder seng, laver mad eller bare trisser rundt. Beaglen vil være med – og følger dig.

Nysgerrigheden kommer også til udtryk på en anden måde. Beagler kan få timer til at gå med at sidde og studere verden. Allerhelst fra en høj position ude i haven, hvor den kan få det totale overblik over trafikken udenfor den indhegnede have – og de mennesker og dyr, der går forbi.

Modsat mange andre racer elsker den at møde nye hunde – og deres mennesker. Det sker yderst sjældent at en beagle kan finde på at bjæffe efter en anden hund. Og det sker typisk først, når den anden hund tilstrækkeligt længe har knurret, gøet eller på anden måde virket truende.

Men uanset hvor sød en beagle er, så er der et men. Den er nemlig ihærdig! Meget endda. Så derfor kræver opdragelse af en beagle utrolig meget tålmod, konsekvens og en del humoristisk sans. Det sidste for ellers bliver man vanvittig over alle de små numre, som beagler kan finde på.

Beagler indretter sig efter flokken, og det er vigtigt, at man fra første dag er konsekvent. Får den først lov en gang, vil den kræve sin ret hver gang.

Til gengæld er beagler altid sultne og rimeligt lette at opdrage – hvis man belønner med masser af godbidder i starten. Senere kan man trappe ned – for beagler synes også det er sjovt at lære noget nyt. Faktisk er de meget lærenemme, når først man finder ud af fidusen med at belønne for det gode – og ikke belønne det mindre heldige.gengæld får man så en stimuleret, god, tålmodig, hengiven og utrolig aktiv hund, der altid er glad, når man kommer hjem. Uanset om man har været væk et minut eller fem timer.

Tilbage til indhold