17. Ud og køre.... - Beaglegirls.dk

Gå til indhold
I går var det hvalpenes fødselsdag nummer 6 uger. Hurra Hurra Hurra.

Ja, tiden går hurtigt – alt for hurtigt – og nu er det seks uger siden de blev født. Den største han vejer over 3 kilo – og det er helt forrygende, hvordan de har udviklet sig.

Også på det mentale plan, er de blevet ”voksne”. Man kan undre over deres evne til at løse problemer, finde smuthuller i hegn, gå på eventyr hvor vi IKKE ønsker de skal være og så videre og så videre.

Faktisk har de fået et meget nøjagtig indre kort over havens indretning. Det betyder, at de hurtigt finder smutveje – og godt ved, hvor man skal hen for at finde ind, komme udenfor haven og hvor vandskålen står, hvor der bliver serveret mad og så videre. Det er meget imponerende.

De er usandsynligt hurtige. Faktisk husker jeg ikke, at Honey, Toffee og Baileys har været så hurtige på poterne, men det må de jo have været. Man fortrænger det blot…..

Vejet er jo forrygende og derfor er hvalpene meget ude. Rigtig meget og det trætter naturligvis. Men det betyder også, vi må være opfindsomme for at finde forskellige aktiviteter til dem. Tunnelen er for længst blevet en fast del af legetøjet, men vi har desuden fået et hængebræt – sådan en slags lav gynge, som de elsker at kravle på.

Et af de allerbedst legetøj, som altså ikke er et legetøj – men forklar det til tre ivrige hvalpe - er under gasgrillen. Der skal de mave sig afsted – og der er skygge…… Bare rolig, grillen er ikke varm, men det er p…. irriterende at de elsker at være derunder – og hvis der skal være noget fornuft i tingene, så sætter vi IKKE hegn om den. Der er hegn om meget andet i haven…inklusiv vores humle-planter (som de æder) vores hæk (som de trænger igennem) om de høje blomsterbede (som de kravler op i) vores palle-sofa (som de kraver ind i, ja, du læste rigtigt) og meget meget mere….

I går havde vi besøg af naboens 4 dagplejebørn der tumlede rundt med alle tre hvalpe. Der blev nusset, kælet, løbet og grædt en lille smule når hvalpene nippede i børnenes snørebånd. Men alt i alt var det en god oplevelse, og vigtig for socialiseringen – at de møder nogle glade børn.

Vi var også ude at køre i går. Turen gik til Røde Kors Butik, hvor Michael arbejder, og hvor der var mange ønsker om at møde hvalpene….det blev til en masse nusserier, kælen, dejlige kommentater mv. Alt i alt var hvalpene godt trætte, da vi efter et par timer satte kursen hjemad – og de snorksov det meste af resten af dagen.

Næste projekt er at vænne dem til at have et halsbånd på. For vi skal om en uges tid ud og så tur…..hvilket nok skal vække opmærksomhed. Men foreløbig glæder vi os over en god varm dag igen.

Ha det forrygende.

Tilbage til indhold