15. Speedy del beagle - Beaglegirls.dk

Gå til indhold
Pyha
Ovenå 4 ugers fødselsdagen i tirsdags, så har hvalpene hvilet ud. Nåe, ja, ”hvilet” er måske så meget sagt, for de er utrolig legesyge. Nu forstår jeg, hvorfor par med tvillinger, trillinger og firlinger taler så varmt og glødende om ro, regelmæssighed og rutiner, når de taler om deres babyer. Det er sgu det samme med hvalpe! – hvis man ikke passer på, så skider den ene, den anden vil lege og den tredje sove – og sådan kører det på skift. Næh, nej, så hellere ”tvinge” dem til at holde sig vågen på samme tid – og så få ro indimellem. Nå ja, lidt har man da lært!

Nå, tilbage til hvalpene…..De er nu for alvor nysgerrige – og ikke bange for noget som helst. De kender udgangen på hvalpegården og når den bliver åbnet, så spurter de ud, hurtigere end mad kan sige ”hvalp-med-rødgrød”. De er simpelthen så hurtige, at man tror det er løgn at de kun er lige fire uger.

”Ude” i den store verden gør de alt for at samle indtryk. De er nysgerrige og fulde af gåpåmod. Og indimellem får de også trukket mor Honey med i legen. Det er sjovt at se. Hun går i playbow og så ”nipper” hun forsigtigt i hvalpen, mens den bider i hendes øre, snude, hals og alle mulige andre steder. Indimellem sætter hun dem på plads, når det går lidt for voldsomt til. Også mellem hvalpene holder hun et vågent øje. Hvis en hvalpetand kommer for dybt ned i en anden hvalp, så dæmper hun og triller den skyldige væk med snuden. Jo, hun er en kærlig, men bestemt mor, der ikke finder sig i noget!

St. Bededag var hvalpene for første gang ude på terrassen og på græs. Det var tydeligt, at det at noget nyt og anderledes. Blå han gav sig ikke overraskende til at æde græsset, men opgav efter et par strå….det var alligevel ikke noget.

Der blev løbet, trillet, rullet og snust i græsset til den store hvalpemedalje og det var tre meget, meget trætte bamser, der kom ind i hvalpegården igen.

Et andet dagligt ritual er nu fodringen med hvalpekost. Det går nogle gange godt, andre gange går det op i hat og briller – eller rettere det bliver et svineri ud over alle grænser! Hvorfor hvalpene absolut skal op og gå i skålen med hvalpekost, forstår jeg ikke, men det er præcis hvad de gør! Nå, mor Honey kommer ind til dem efter et kvarters madro, og så høvler hun resten ned, og så får hvalpene og underlaget en slikketur, så man skulle tro, der var hovedrengøring.

Nuvel, hvalpene er nu for alvor ved at være meget, meget underholdende. Personligheder hver i sær og bestemt ikke kedelige. Mon ikke vi skal på græs i dag og hvem ved – måske endda lidt længere væk!

Tilbage til indhold